Oferte Cazare - Litoral Insula Tenerife, Spania ☀️ 2024

Cazare - Litoral Insula Tenerife 2024

Tenerife este cea mai mare insulă din Arhipelagul Canare și are o suprafață de 2.034, 38 kilometri pătrați, măsurând 80 kilometri lungime și 50 kilometri lățime. În anul 2011, Insula Tenerife număra 908,555 locuitori, ceea ce reprezenta un procent de 43% din totalul populației Insulelor Canare. Insula Tenerife se bucură de mare o mare popularitate în ceea ce privește turismul. Capitala Insulei Tenerife este orașul Santa Cruz De Tenerife, orașul fiind totodată centrul turistic al insulei și cel mai populat oraș, cu 222,643 locuitori. Al doilea oraș în ceea ce privește numărul populației este orașul San Cristobal De La Laguna, care numără 152, 222 locuitori.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Insula Tenerife 2024 face parte din Spania.

In regiunea Insula Tenerife sunt 652 hoteluri, din care 57 de hoteluri de 5 stele, 180 de hoteluri de 4 stele, 276 de hoteluri de 3 stele, 116 de hoteluri de 2 stele, 23 de hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Insula Tenerife 2024

Filtreaza hotelurile din Insula Tenerife pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Insula Tenerife pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Aparthotel El Duque incepand cu 937.00 €
Plecare 27 Septembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Gf Gran Costa Adeje incepand cu 1,479.00 €
Plecare 25 August 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Puerto Palace incepand cu 632.00 €
Plecare 27 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Gran Oasis Resort incepand cu 1,242.00 €
Plecare 25 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Colon Rambla incepand cu 601.00 €
Plecare 25 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Aguamar Apartments incepand cu 763.00 €
Plecare 27 Septembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Aguamarina Golf Apartments incepand cu 1,517.00 €
Plecare 21 Octombrie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Grand Muthu Golf Plaza Hotel & Spa incepand cu 421.00 €
Plecare 21 Octombrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Playa Sur Tenerife incepand cu 744.00 €
Plecare 25 August 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Torre Del Conde Hotel incepand cu 424.00 €
Plecare 25 August 2024, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Insula Tenerife, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Bucurați-vă de o vacanță memorabilă în Insula Tenerife

    Insula Tenerife este deservită de două aeroporturi, Tenerife North Airport și Tenerife South Airport, fapt ce este un mare plus în ceea ce privește turismul zonei. Majoritatea turiștilor care aleg să viziteze Tenerife sunt atrași de plaje scăldate de ape cristaline. Prin atracțiile turistice ale Insulei Tenerife se situează și Parcul Național Teide, care s-a dezvoltat în jurul Vulcanului Teide.   Insula Tenerife este populară la nivel global și datorită Carnavalului din  Santa Cruz De Tenerife, al doilea carnaval ca mărime din lume. Toate acestea au făcut din Insula Tenerife una dintre cele mai populare destinații turistice ale Spaniei, insula fiind vizitată anual de către 5 milioane de turiști.

   Primii locuitori ai Insulei Tenerife au fost guanche, în această perioadă insula fiind numită Achinet sau Chenet. Romanii numeau Tenerife Nivaria, care în traducere însemnă zăpadă. Se crede că romanii făceau referire le culmile înzăpezite ale Vulcanului Teide. În unele hărți din secolele XIV-XV, Insula Tenerife era numită Insula Infernului, aluzie la erupțiile Vulcanului Teide. Tot Vulcanul Teide a inspirat și numele actual al insulei, care se compune din termenii Tene (munte) și ife (alb). Prin urmare, Tenerife s-ar traduce ca Muntele Alb

   Insula Tenerife este supranumită “Insula Eternei Primăveri”, deoarece se bucură de un climat cald pe întreaga durată a anului. Astfel, atunci când în România temperaturile scad sub zero grade Celsius și ninsoarea parcă nu se mai oprește, puteți să vă faceți rapid bagaje și să evadați pe una dintre însoritele plaje din Tenerife. În timpul iernii, temperatura medie se situează între 20 -22 grade Celsius, iar vara urcă până la 26-28 grade Celsius.

poza Bucurați-vă de o vacanță memorabilă în Insula Tenerife


     La fel ca toate insulele din Arhipelagul Canare, Litoral este o insulă vulcanică, insula luând naștere în urma unor erupții ce au avut loc acum 3,5 milioane de ani în urmă. Altitudinea maximă a Insulei Tenerife este de 3, 717 metri și este înregistrată pe culmile Vulcanului Teide.  Insula se mândrește cu o coastă de 342 kilometri lungime și 67 kilometri de plaje.  Restul coastei este înaltă și abruptă. Pe coasta de nord a Insulei Tenerife predomină plajele acoperite cu nisip negru, în timp ce plajele de pe coasta de sud și sud-vest sunt acoperite cu nisip fin, de culori deschise. Cea mai frumoasă plajă a Insulei Tenerife este considerată a fi  plaja El Ménado. Plaja este dispusă pe coasta de sud a insulei, în municipiul Granadilla de Abona, și este potrivită atât pentru turiștii care doresc să petreacă un sejur liniștit, cât și pentru cei care doresc să se bucure de sporturi nautice. El Ménado măsoară 750 metri lungime și 43 metri lățime. Datorită calității sale, plaja El Ménado a fost distinsă cu Blue Flag. Plaja este acoperită cu nisip fin, de culoare gri, și oferă vederi spectaculoase către conul vulcanic Montana Roja. Plaja este mărginită de o zonă de promenadă, de-a lungul căreia sunt dispuse magazine de surf, restaurante și cafenele cosmopolite. În zona apropiată de oraș, apa este destul de calmă, motiv pentru care pe această porțiune veți descoperi numeroase familii cu copii. În schimb, cu cât vă veți îndepărta mai mult de oraș, veți descoperi locuri tot mai bune pentru windsurfing și kitersurfing. Turiștii care vor alege să se bucure de soare pe această plajă se vor bucura de facilități, precum toalete, dușuri, coșuri de gunoi, șezlonguri, umbrele de soare, baruri, restaurante și altele.

poza Bucurați-vă de o vacanță memorabilă în Insula Tenerife
 

      Printre frumusețile naturale ale Insulei Tenerife credem că se merită să menționăm și Munții Anaga, zona cea mai verde a insulei. Munții sunt perfecți pentru drumeții, ocazie cu care veți putea descoperi o altă fața a Insulei Tenerife, neafectată de turismul de masă. Puteți parcurge Traseul Cruz del Carmen până la Punta del Hidalgo. Pe coasta de vest a Insulei Tenerife veți putea admira Los Gigantes (Giganții). Stâncile mărginesc plaja, o protejează de vânturi și îi oferă un farmec deosebit și romantic. Aici veți putea imortaliza peisaje dintre cele mai spectaculoase, mai cu seamă atunci când soarele apune. 

      Puteți profita de sejurul în Insula Tenerife pentru a vizita Satul Masca. Până în anul 1990, satul era total necunoscut de către turiști, deoarece nu exista niciun drum care să conducă aici. În această perioadă, satul Masca număra 150 de rezidenți, aceștia trăind izolați de restul locuitorilor din Tenerife.  În prezent, accesul către Satul Masca se face prin intermediul unui drum ce leagă Santiago del Teide de Buenavista del Norte. Drumul șerpuit poate părea destul de periculos, însă oferă priveliști deosebite asupra văilor și a Oceanului Atlantic. Noi vă asigurăm că se merită să străbateți acest drum, deoarece veți descoperi unul dintre cele mai frumoase și mai pitorești locuri de pe cuprinsul Insulei Tenerife. În centrul satului este dispusă o mică piață și o bisericuță. De asemenea, în sat există și câteva baruri, magazine și baruri, astfel că nu trebuie să vă faceți niciun fel de griji în această privință. 

poza Bucurați-vă de o vacanță memorabilă în Insula Tenerife
 

10 cele mai bune hoteluri cu piscină din Tenerife

      Insula Tenerife se mândrește cu plaje frumoase, cu faimosul Vulcan Teide și parcul național ce-l înconjoară, cu văi care abundă de vegetație și multe alte atracții naturale, care îi oferă un farmec pitoresc și sunt o încântare pentru turiștii din lume întreagă. După o zi de explorare, ce poate fi mai plăcut decât să vă relaxați la piscina hotelului la care sunteți cazați.

Citeste mai mult.

Descoperiţi satul Masca din Insula Tenerife

Plănuiţi un sejur în  Tenerife  și încă nu știți ce obiective turistice să includeți în programul dumneavoastră? Nu vă faceți niciun fel de probleme, în cele ce urmează o să vă prezentăm unul dintre cele mai autentice și mai spectaculoase locuri din insulă: Satul Masca.  Satul este situat la circa 5 kilometri de Santiago del Teide. Până acum câteva zeci de ani în urmă, Masca era absolut necunoscut în rândul turiștilor, dar în ultimii ani a devenit tot mai popular, încât un sejur în Tenerife nu poate fi complet fără a vizita acest sat.

Citeste mai mult.