Oferte Cazare - Litoral Valencia, Spania ☀️ 2024

Cazare - Litoral Valencia 2024

Valencia este cel de-al treilea cel mai mare oraș al Spaniei, după Madrid și Barcelona. Zona metropolitană numără între 1,7 și 2,5 milioane de locuitori. Bazele orașului Valencia au fost puse în 138 î. Hr. de către romani, aceștia numind așezarea recent înființată Valentia Edetanorum. Trebuie menționat că orașul Valencia este unul dintre cele mai vechi orașe ale Spaniei. În anul 714, orașul a fost ocupat de către mauri, marocani și arabi. Aceștia nu doar că și-au impus limba, religia și obiceiurile, dar au și dus la dezvoltarea așezării, aducând cu ei sisteme de irigare inovative pentru acea perioadă și cultivarea de noi plante. După cucerirea maură, Catedrala Sf. Vicent a fost transformată în moschee.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Valencia 2024 face parte din Spania.

In regiunea Valencia sunt 408 hoteluri, din care 9 hoteluri de 5 stele, 126 de hoteluri de 4 stele, 199 de hoteluri de 3 stele, 57 de hoteluri de 2 stele, 17 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Valencia 2024

Filtreaza hotelurile din Valencia pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Valencia pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Ad Hoc Monumental incepand cu 945.00 €
Plecare 1 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Intur Castellon incepand cu 549.00 €
Plecare 6 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Ad Hoc Monumental incepand cu 945.00 €
Plecare 1 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Beleret incepand cu 632.00 €
Plecare 1 Septembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Melia Plaza Valencia Hotel incepand cu 1,294.00 €
Plecare 14 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Nh Ciudad De Valencia incepand cu 753.00 €
Plecare 1 Septembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Nh Valencia Las Artes incepand cu 730.00 €
Plecare 19 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Rey Don Jaime incepand cu 975.00 €
Plecare 22 Iulie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel The Westin Valencia incepand cu 1,957.00 €
Plecare 27 Iulie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Valenciaflats Centro Ciudad incepand cu 1,133.00 €
Plecare 27 Iulie 2024, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Valencia, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Petreceți un sejur în Valencia, unul dintre cele mai frumoase orașe spaniole

   În anul 1092,  orașul Valencia a fost incendiat și cucerit de către nobilul castilian Rodrigo Diaz de Vivar. Începând cu anul 1094, când asediul s-a finalizat, Rodrigo Diaz a condus orașul ca și cum ar fi fost propriul său feud. Stăpânirea acestuia s-a încheiat în iulie 1099. În perioada stăpânirii musulmane,   Valencia  a fost locuită de o mulțime de evrei, cei mai mulți dintre aceștia se ocupau cu argintăria, cizmăria, fierăria și lăcătușăria. În anul 1238, conform Llibre del Repartiement, orașul  Valencia a fost cucerit de către regele creștin Iacob I de Aragon, care a împărțit pământul între nobilii care l-au susținut în cucerirea orașului.  Secolul al XIV-lea a fost unul destul de dificil pentru locuitorii Valenciei, aceștia confruntându-se cu o serie de epidemii, printre care și Moartea Neagră, precum și cu o serie de revolte și războaie. Spre exemplu, în 1391, cartierul evreiesc din   Valencia  era complet distrus. În același secol, comercianții genovezi au dezvoltat în   Valencia  tehnica producerii mătăsii.  Apoi, orașul devenind, alături de Sevilla, un important centru al producerii de mătase. Secolul al XV-lea  este supranumit „Secolul de Aur” al Orașului   Valencia , timp în care orașul a prosperat din punct de vedere economic, cultural și artistic. De asemenea, în secolul al XV-lea, orașul  Valencia s-a bucurat de o importantă creștere a numărului de locuitori, fapt ce a situat orașul în fruntea Coroanei Aragonului. Din Evul Mediu datează unele dintre cele mai spectaculoase clădiri de pe cuprinsul orașului  Litoral, ne referim în acest caz la Torres de Serranos, The Exchange Silk, The Micalet și altele. Torres de Serranos este una dintre cele 12 porți ale zidului de apărare ce mărginea orașul  Valencia . Poarta are o arhitectură în stil gotic  valencian și a fost construită între anii 1392-1398. Deși în secolul al XV-lea, poarta reprezenta principalul punct de acces în orașul   Valencia , având totodată un important rol defensiv, între anii 1586-1887, turnurile sale au fost utilizate pe post de închisoare pentru nobili.

poza Petreceți un sejur în Valencia, unul dintre cele mai frumoase orașe  spaniole

   În secolul al XVI-lea, regiunea  Valencia s-a confruntat cu raidurile piraților nord-africani, fapt ce a condus la fortificarea zidurilor orașului. Corsarii au afectat extrem de mult dezvoltarea orașului. Orașul   Valencia  s-a confruntat cu o perioadă de declin și între anii 1702-1709, în timpul Războiului de Succesiune Spaniolă. Orașul avea să prospere din nou din punct de vedere economic în secolul al XVIII-lea, când economia sa se baza pe producția de țesături de mătase și pe producția de ceramică. Valencia  a jucat pentru un timp rolul de capitală a Spaniei, când, în anul 1812, Joseph Bonaparte și-a mutat capitala aici. De asemenea,   Valencia  a mai fost capitala Spaniei și între anii 1936-1937, în timpul celei de-a doua republici spaniole.  Orașul   Valencia  este situat pe malul Râului Turia, pe coasta de est a Peninsulei Iberice. Ferdinand al VII-lea a cucerit orașul   Valencia  din stăpânirea francezilor în 1814.  Ferdinand al VII-lea a încetat din viață în anul 1833, la conducerea Valenciei urmând Isabella a II-a. La începutul secolului al XX-lea,  Valencia  era un oraș puternic industrializat, deși producția de mătase dispăruse, în oraș se produceau piei, lemn, matale și produse alimentare.  În secolul al XX-lea, în   Valencia  s-au construit numeroase clădiri în stil Art Nouveau, cele mai remarcabile fiind Gara de Nord, Clădirile din piețele centrale ale orașului și Piața Columbus.

poza Petreceți un sejur în Valencia, unul dintre cele mai frumoase orașe  spaniole

  Primul Război Mondial nu avea cum să nu afecteze economia orașului  Valencia. În această perioadă exportul cu citrice al orașului pur și simplu s-a prăbușit. A urmat apoi Războiul Civil, când orașul a fost bombardat de 442 ori, aceste bombardamente soldându-se cu aproape 3000 de morți și în jur de 850 de răniți. Orașul avea să se redreseze din punct de vedere economic în ultimele 4 decenii ale secolului al XX-lea.  În ultimii ani ai secolului al XX-lea, orașul a cunoscut o creștere culturală deosebită, în această perioadă luând naștere instituții reprezentative ale orașului, precum Palau de la Musica, Palacio de Congresos, Orașul Artelor și a Științelor, Muzeul  Valencian al Iluminismului și Modernității și Institutul de Artă Modernă.

   Denumirea inițială a orașului este „Valentia”,  care se traduce ca „forță”, „vitejie”. În timpul stăpânirii musulmane, orașul era numit „Medina at-Tarab”, ce însemna „Orașul Bucuriei”, sau „Medina at-Turab”, care se traduce drept „Orașul Nisipurilor”, denumirea aceasta fiindu-i dată deoarece are situat pe malul Râului Turia. În timp, denumirea Valentia s-a transformat în Valencia.  Valencia se bucură de un climat subtropical mediteraneean, reprezentat de ierni blânde și veri calde și sărace în precipitații.  Cel mai umed anotimp este toamna. În  Valencia, temperatura medie anuală este de 18, 3 grade Celsius, cea mai rece lună este ianuarie, când temperatura minimă este ce circa 5 grade Celsius. În schimb, cele mai calde luni sunt iulie și august, când ziua temperaturile urcă până la 28-32 grade Celsius.  Valencia se bucură de unele dintre cele mai blânde ierni din Europa, zăpada întâlnindu-se rareori. Regiunea Valencia se bucură, în medie, de aproape 3000 de zile însorite pe an.

 

poza Petreceți un sejur în Valencia, unul dintre cele mai frumoase orașe  spaniole

 

Cele mai bune hoteluri cu piscină din Valencia

 Valencia este cel de-al treilea oraș ca mărime al Spaniei, fiind, totodată, unul dintre cele mai frumoase orașe spaniole. Orașul se bucură de plaje frumoase, acoperite cu nisip fin și scăldate de ape calde. Plajele sunt situate la doar câteva minute de centrul orașului Valencia, astfel încât turiștii se vor putea deplasa aici fie cu mijloacele de transport în comun, fie cu mașina proprie. Turiștii care vor dori să se bucure de mai multe opțiuni de relaxare vor putea opta pentru hoteluri care să dispună de piscină exterioară și/sau de piscină interioară. În cele ce urmează am realizat un top cu cele mai apreciate astfel de hoteluri din Litoral

Citeste mai mult.

Obiective turistice Valencia: Poarta Serranos

Torres de Serranos, cunoscută și ca Serranos Towers, este una dintre cele doisprezece porți ce au făcut parte din zidul de apărare al orașului Valencia. Poarta a fost construită la finalul secolului al XIV-lea, mai precis între anii 1392-1398, și are o arhitectură în stil gotic valencian.

Citeste mai mult.