Oferte Cazare - Litoral Costa Dorada, Spania ☀️ 2024

Cazare - Litoral Costa Dorada 2024

    Costa Dorada , supranumită Coasta de Aur a Spaniei , este situată în nord-estul Peninsulei Iberice și măsoară 216 kilometri lungime. Capitala regiunii Costa Dorada este Tarragona, un oraș istoric, care găzduiește și un important port. Costa Dorada și-a câștigat popularitatea datorită vestigiilor din perioada antică și medievală, însă principala atracție a coastei este bine cunoscuta coridă sau luptele de tauri, care sunt așteptate cu sufletul la gură de către localnici. Cea mai importantă stațiune de pe cuprinsul regiunii Costa Dorada este Salou , o destinație de vacanță extrem de animată și modernă, unde turiștii pot alege dintre numeroase hoteluri de lux, restaurante, baruri, cafenele și o mulțime de magazine. 

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Costa Dorada 2024 face parte din Spania.

In regiunea Costa Dorada sunt 170 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, 67 de hoteluri de 4 stele, 75 de hoteluri de 3 stele, 21 de hoteluri de 2 stele, 4 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Costa Dorada 2024

Filtreaza hotelurile din Costa Dorada pe baza numarului de stele:

In Salou sunt 139 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 53 de hoteluri de 4 stele, 63 de hoteluri de 3 stele, 20 hoteluri de 2 stele, 2 hoteluri de o stea.
In Cambrils sunt 11 hoteluri, din care 4 hoteluri de 4 stele, 5 hoteluri de 3 stele, un hotel de 2 stele, un hotel de o stea.
In L'hospitalet De L'infant sunt un hotel, din care un hotel de 3 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Costa Dorada, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Costa Dorada - o regiune care găzduiește o multitudine de stațiuni

    Costa Dorada este vizitată, anual, de circa 3,5 milioane de turiști. Alte orașe importante din zonă sunt: L´Ampolla, Cambrils, El Perello, Torredembarra, Altafulla, Calafell și Sant Carlos  de la Rapita. În ceea ce privește cazarea, recomandările noastre sunt: Hotel Sol Costa Daurada, Hotel Regente Aragon, Hotel Oasis Park Salou, Augustus Hotel, Hotel Best Mediterraneo, Hotel Internacional Ii, Hotel Jaime I, , Hotel Santa Monica Playa și Villa Dorada. Multe dintre orașele și satele din Costa Dorada s-au dezvoltat în jurul unui castel sau a unei fortificații. Cele mai  multe își păstrează încă specificul tradițional, nefiind acaparate de către turismul de masă. Cu toate acestea, localnicii de aici sunt extrem de prietenoși, pe cuprinsul acestora existând și facilități pentru turiști.

    Costa Dorada este caracterizată de plaje întinse, acoperite cu nisip, unde intrarea în apă este destul de lină. Prin urmare, aici se vor putea bucura de înot și bălăceală până și copiii de vârste mici. Chiar dacă zona s-a dezvoltat vertiginos în ultimul timp, pe țărmul mării sunt prezente numeroase sate de pescari, printre care sunt dispuse complexuri turistice moderne. Dacă litoralul este ocupat de către plaje, pe măsură de ce vă îndepărtați de coastă veți descoperi vii, livezi de măslini și livezi de migdali. Plajele din Mont-Roig Cunit sunt ceva mai întinse, iar cele plajele din Vandellos, L´Ametlla de Mar și L´Ampolla sunt mai restrânse. Costa Dorada are un climat temperat, înregistrându-se temperaturi blânde și precipitații moderate pe tot parcursul anului. În cele mai înalte zone ale coastei, temperaturile pot scădea destul de mult, astfel că iarna se transformă în destinații de schi dintre cele mai bune. În zona de coastă, în timpul verii se resimte briza răcoroasă a mării, care face ca temperaturile să fie mai ușor de suportat.

poza Costa Dorada - o regiune care găzduiește o multitudine de stațiuni


    În cazul în care vă gândiți să petreceți un sejur alături de copii pe litoralul Spaniei și nu știți încă ce regiune să alegeți, Costa Dorada va fi cu siguranță o alegere dintre cele mai bune, deoarece cei mici o vor adora. În Costa Dorada funcționează un parc de distracții, Universal´s Port Aventura, care se asemănă destul de mult cu Disneyland din Paris. Parcul de distracții cuprinde zone inspirate din Vestul Sălbatic, Mexic, China sau din diverse animații. Toate aceste nu-i vor încânta doar pe cei mici, ci îi vor face și pe adulți să-și amintească de frumoșii ani ai copilăriei. De asemenea, Costa Dorada este și mândra posesoare a unui parc acvatic, Aquapolis Park, unde vizitatorii vor putea admira unele dintre cele mai spectaculoase spectacole de delfini și lei de mare. În cazul în care ajungeți în Costa Dorada nu puteți rata nici Grădina Zoologică. Costa Dorada oferă atracții și pentru pasionații de cultură. Aceștia se pot îndrepta către Apeductul Diavolului din Tarragona, Castelul din Altafulla sau mănăstirile care datează din perioada medievală.  În sezonul estival, în Costa Dorada, se desfășoară numeroase festivaluri de muzică și dans, cel mai popular fiind festivalul de flamenco.

poza Costa Dorada - o regiune care găzduiește o multitudine de stațiuni