Oferte Cazare - Litoral Ibiza, Spania ☀️ 2024

Cazare - Litoral Ibiza 2024

      Ibiza  este a treia cea mai mare insulă din Arhipelagul Balneare, având o suprafață de 572 kilometri pătrați. Măsoară 45 kilometri lungime și 25 kilometri lățime. Insula este situată în largul coastei de sud-est a Spaniei.   În antichitate, teritoriul insulei Ibiza era un important punct strategic, aici instalându-se fenicienii și cartaginezii. Relicve din această perioadă istorică a insulei veți putea admira în cadrul Muzeului de Arheologie din orașul  Ibiza City . Până spre sfârșitul secolului al XX-lea, locuitorii Insulei Ibiza se ocupau cu agricultura și creștere animalelor. În insulă se produc și astăzi cantități însemnate de migdale, smochine și caise. În prezent, turismul este cea mai dezvoltată ramură a economiei. Cele mai populare stațiuni de vacanță ale Insulei Ibiza sunt: Ibiza City, SAN ANTONIO și   Santa Eularia Del Rio

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Ibiza 2024 face parte din Spania.

In regiunea Ibiza sunt 696 hoteluri, din care 23 de hoteluri de 5 stele, 147 de hoteluri de 4 stele, 228 de hoteluri de 3 stele, 217 de hoteluri de 2 stele, 81 de hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Ibiza 2024

Filtreaza hotelurile din Ibiza pe baza numarului de stele:

In Ibiza sunt 448 hoteluri, din care 18 hoteluri de 5 stele, 93 de hoteluri de 4 stele, 140 de hoteluri de 3 stele, 142 de hoteluri de 2 stele, 55 de hoteluri de o stea.
In Playa D'en Bossa sunt 39 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 15 hoteluri de 4 stele, 15 hoteluri de 3 stele, 6 hoteluri de 2 stele, 2 hoteluri de o stea.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Ibiza, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Petreceți un sejur însorit și animat în Insula Ibiza

    Orașele Ibiza City și SAN ANTONIO sunt cunoscute la nivel global pentru viața de noapte extrem de animată. De altfel, orașul Ibiza City se mândrește cu cel mai mare număr de localuri de noapte din Europa. Datorită ecosistemelor sale unice, în anul 1999, Ibiza a fost desemnată patrimoniu mondial UNESCO. În partea nordică a insulei cresc livezi de măslini, smochini și migdali, iar zona de coastă este reprezentată de golfuri stâncoase.  Insula este o destinație turistică extrem de populară, mai cu seamă în rândul turiștilor britanici, spanioli, italieni, germani și francezi. În anii ʹ70, numeroşi artişti din statele comuniste s-au refugiat în Ibiza, astfel că insula a căpătat un aer cosmopolit și boem.

   Ibiza se mândrește cu peste 80 de plaje, cele mai multe fiind extrem de frumoase.  Aici, turiștii vor descoperi plaje acoperite cu nisip fin și scăldate de ape cristaline. Insula are de oferit câteva ceva pentru fiecare turist în parte, pe cuprinsul său existând de la plaje animate până la golfuri izolate. Playa dʹen Bossa este cea mai întinsă plajă a insulei, măsoară 3 kilometri lungime, este acoperită cu nisip fin, de culoare albă. Este situată la doar 4 kilometri de centrul orașului Ibiza, motiv pentru care este ușor accesibilă. Pe această plajă veți putea observa de la familii cu copii la tineri puși pe distracție. Plaja este scăldată de ape limpezi, puțin adânci, astfel încât și cei mici se vor putea bălăci în voie. Turiștii care aleg să viziteze Playa dʹen Bossa din Ibiza vor avea la dispoziție șezlonguri și se vor putea bucura de diverse sporturi nautice. Una dintre cele mai apreciate plaje ale Insulei Ibiza este Cala Xarraca. În această zonă, mediul subacvatic este extrem de bogat, astfel că veți putea practica snorkeling și scufundări. Este o plajă destul de retrasă, motiv pentru care nu a fost încă acaparată de turismul de masă. În cazul în care vă petreceți vacanța alături de familie, atunci credem că se merită să vizitați Cala Tarida. Plaja oferă condiții ideale pentru copii, apa este curată și nu prea adâncă. Veți putea alege să vă relaxați la soare, să jucați volei sau să vă bucurați de snorkeling. Alte plaje deosebit de frumoase din Ibiza sunt: Cala Saladeta, Talamanca, Sa Caleta, Saline Ses, Benirras, Portinatx, Cala Jondal și altele. Plajele nu sunt singurele atracții ale insulei Ibiza, pe cuprinsul său existând peisaje care pur și simplu vă vor lăsa muți de uimire. Acesta este și cazul plajei Cala dʹHort, de unde veți putea admira spectaculoasa stâncă Es Vedra.  Stânca este considerată parc natural protejat de către lege. În legătură cu această stâncă circulă numeroase legende, unii considerând că a fost plasată în apele Mării Mediterane de către extratereștri sau chiar de Fecioara Maria.

poza Petreceți un sejur însorit și animat în Insula Ibiza

    De regulă, atunci când ne gândim la Ibiza, primul lucru care ne vine în cap sunt cluburile și petrecerile nesfârșite. Sezonul de clubbing in Ibiza debutează în luna mai, când are loc International Music Summit. După aceasta până în luna septembrie, în insulă se organizează sute de petreceri tematice. Dacă doriți să profitați din plin de viața de noapte a insulei, cel mai bine ar fi să optați pentru stațiuni precum Ibiza CityPLAYA DE EN BOSSA și SAN ANTONIO, unde sunt concentrate cele mai multe localuri de noapte. În cluburile din Ibiza mixează DJ-i celebri din întreaga lume.  Turiștii care optează pentru un sejur în Ibiza vor putea vizita cu ușurință și Insula Formentera, situată la doar 9 kilometri distanță. Insula se face remarcată datorită plajelor sale acoperite cu nisip de culoare albă și scăldate de ape azurii. Albul plajelor creează un contrast plăcut cu albastrul apei, astfel încât priveliștile par desprinse din paradis. Ibiza este o destinație ideală pentru acei romantici incurabili care adoră să admire apusurile de soare. Cele mai frumoase apusuri de soare pot fi admirate de pe plajele Sunset Strip, Benirras sau din Golful SAN ANTONIO.

    Cea mai frumoasă destinație de vacanță a Insulei Ibiza rămâne însă Ibiza City. Orașul este mărginit de ziduri medievale și este străbătut de numeroase străduțe pietruite, cu un aer romantic. Orașul Ibiza poate fi împărțit în două zone distincte, extrem de diferite ca specific: Dalt Vila și Eixample. Dalt Vila este zona istorică a orașului, pe cuprinsul căreia veți descoperi o mulțime de restaurante, baruri și atracții turistice. Neapărat trebuie să vizitați Catedrala Sfânta Maria a Zăpezilor, deoarece aceasta este cea mai impresionantă atracție turistică a orașului Ibiza.

poza Petreceți un sejur însorit și animat în Insula Ibiza

    Ibiza nu este caracterizată doar de viața de noapte intensă, ci și de piețele hippy, care au pus stăpânire pe insulă începând cu anii ʹ60. Din aceste piețe veți putea achiziționa produse autohtone, îmbrăcăminte colorată, timp în care vă veți putea bucura de muzica specifică mișcării hippy.  Cea mai populară piață hippy din Ibiza este Las Dalias. Aici veți descoperi mai mult de 200 de tarabe, unde se vând haine, bijuterii și produse de artizanat. O altă piață destul de populară este Cala Llenya. Aceasta este deschisă duminica.  În cadrul pieței Es Canar, veți descoperi peste 500 de tarabe cu diverse produse. O vacanță în Ibiza nu poate fi completă decât după ce veți fi încercat preparatele specifice insulei. Bucătăria din Ibiza este o combinație între bucătăria spaniolă și cea mediteraneeană. Cele mai populare preparate sunt cele din pește și se servesc de regulă cu salate simple, astfel încât peștele să fie cât mai bine pus în evidență. Preparatele tradiționale sunt gazpacho și paella. Pe cuprinsul insulei veți descoperi însă și o mulțime de restaurante cu specific internațional, restaurante a la carte și fast food-uri.

poza Petreceți un sejur însorit și animat în Insula Ibiza

Insula Ibiza: cele mai frumoase baruri și restaurante de pe plajă

 Insula Ibiza este celebră în întreaga lume datorită numeroaselor sale baruri și cluburi, motiv pentru care a și fost supranumită Insula care nu doarme niciodată. În cele ce urmează o să vă prezentăm o parte dintre cele mai frumoase baruri și restaurante de pe plajă, unde vă puteți relaxa cu o băutură, puteți asculta muzică și puteți admira apusuri de soare deosebite.

Citeste mai mult.

Distracție pentru întreaga familie în parcurile acvatice din Ibiza

 În cazul în care planificați o vacanță în Litoral alături de familie sau de cercul de prieteni, ar fi bine să vă informați despre opțiunile de petrecere a timpului pe care le oferă insulă, deoarece trebuie din start să știți că Litoral nu se rezumă doar la plajă și cluburi de noapte. Pe cuprinsul insulei există mai multe parcuri acvatice care vor fi o încântare atât pentru adulți, cât mai cu seamă pentru copii. Piscinele și toboganele vor fi ideale pentru a vă bucura de o zi încărcată de distracții.

Citeste mai mult.

Top cele mai exclusiviste hoteluri din Ibiza

Cei mai mulți ai vizitatori ai Insulei Ibiza sunt în căutare de plaje, soare și viață de noapte. Insula din Marea Mediterană este cunoscută pentru numeroasele localuri de noapte și pentru petrecerile nesfârșite. Ibiza este o destinație de vacanță populară și în rândul celebrităților de renume mondial, astfel că pe cuprinsul său există numeroase hoteluri luxoase, perfecte pentru aceia dintre dumneavoastră care doresc ca vacanța să le fie un adevărat răsfăț. 

Citeste mai mult.

Top 10 cele mai frumoase plaje din Insula Ibiza

Insula Ibiza este cunoscută datorită petrecerilor sale nesfârșite, multitudinii de localuri de noapte și aerului hippie. Insula nu stă prost nici la capitolul plaje, pe cuprinsul său existând de la plaje lungi, acoperite cu nisip, la plaje stâncoase și izolate.

Citeste mai mult.