Oferte Cazare - City Break Madrid, Spania ­čîć 2024

Madrid - una dintre cele mai fermec─âtoare destina╚Ťii de vacan╚Ť─â din Europa

┬á ┬áMadridul este un ora╚Ö vesel ╚Öi vibrant, motiv pentru care este vizitat de o mul╚Ťime de turi╚Öti din ├«ntreaga lume, indiferent de perioada din an.┬á Pe l├óng─â l─âca╚Öurile de cult ╚Öi muzeele sale, turi╚Ötii vor descoperi ├«n Madrid str─âzi aglomerate, ├«n╚Ťesate de magazine, restaurante, cafenele ╚Öi baruri. Ora╚Öul Madrid se remarc─â datorit─â cl─âdirilor sale istorice, a localurilor de familie, unde localnicii se adun─â pentru a se relaxa ├«n compania prietenilor. Credem c─â nu exager─âm atunci c├ónd spunem c─â Madridul este unul dintre cele mai frumoase ora╚Öe ale Europei. La o simpl─â c─âutare pe google ve╚Ťi descoperi cele mai populare ╚Öi mai importante muzee ale ora╚Öului Madrid, precum Muzeul Prado, Reina Sofia sau Thyseen. Pe cuprinsul ora╚Öului Madrid exist─â ├«ns─â ╚Öi c├óteva muzee mai micu╚Ťe, care au ╚Öi ele farmecul lor. ├Än acest sens avem ├«n vedere Muzeul Sorolla sau centrele culturale Matadero sau Conde Duque, unde turi╚Ötii vor putea lua parte la expozi╚Ťii inovatoare, tururi ghidate, concerte ╚Öi altele. Evident c─â un sejur ├«n Madrid nu se poate desf─â╚Öura f─âr─â a vizita Palatul Regal, Plaza Mayor, Puerta del Sol, celebra Gran Via ╚Öi alte atrac╚Ťii ale ora╚Öului. Palatul Regal din Madrid, cunoscut ╚Öi drept Palatul Orientului, a fost desemnat ca fiind re╚Öedin╚Ťa oficial─â a Familiei Regale a Spaniei ├«ncep├ónd cu secolul al XVIII-lea. ├Än prezent palatul este utilizat doar pentru organizarea de recep╚Ťii, ceremonii oficiale, deoarece Familia Regal─â ├«╚Öi are re╚Öedin╚Ťa ├«n Palatul Zarzuela. Istoria Palatului Regal din Madrid a ├«nceput ├«n anul 1738. Construc╚Ťia acestuia a durat timp de 17 ani, iar ├«n anul 1764, dup─â finalizarea sa, Carlos al III-lea ╚Öi-a stabilit re╚Öedin╚Ťa aici. Palatul Regal din Madrid este ├«nconjurat de gr─âdinile Campo del Moro ╚Öi de Gr─âdinile Sabatini. Campo del Moro dateaz─â din Evul Mediu, iar celelalte au fost amenajate pe durata secolului al XX-lea.┬á Turi╚Ötii vor putea vizita ├«n mod gratuit Palatul Regal din Madrid sau pot opta pentru un tur ghidat.┬á Palatul se ├«ntinde pe o suprafa╚Ť─â de 135.000 metri p─âtra╚Ťi ╚Öi num─âr─â ├«n jur de 2.000 de ├«nc─âperi, 50 dintre acestea put├ónd fi vizitate ╚Öi de c─âtre turi╚Öti.┬á

poza Madrid - una dintre cele mai fermec─âtoare destina╚Ťii de vacan╚Ť─â din Europa

┬á ┬áPlaza Mayor este inima ora╚Öului Madrid ╚Öi punctul din care pute╚Ťi explora orice col╚Ťi╚Öor al ora╚Öului. ├Änainte ca Madridul s─â fie un ora╚Ö cu str─âzi ╚Öi bulevarde largi, teritoriul s─âu era str─âb─âtut de str─âdu╚Ťe ├«nguste ╚Öi coridoare ce ne-ar duce ast─âzi cu g├óndul la faimo╚Öii spadasini ai Spaniei. Plaza Mayor a ├«nceput s─â fie organizat─â la sf├ór╚Öitul secolului al XV-lea, c├ónd Filip al II-lea ╚Öi-a mutat Curtea la Madrid. ├Än anul 1617, arhitectul Juan Gomez de Mora a fost ├«ns─ârcinat s─â ofere uniformitate cl─âdirilor din aceast─â pia╚Ť─â. Plaza Mayor din Madrid se remarc─â datorit─â mai multor cl─âdiri, precum Casa de la Panaderia, construit─â ├«n jurul anului 1590, de c─âtre Diego Sillero. Din cl─âdirea ini╚Ťial─â se mai p─âstreaz─â doar subsolul ╚Öi parterul, ├«ns─â ╚Öi cl─âdirile superioare, cu toate acestea arhitectura sa este asem─ân─âtoare cu cea a celorlalte cl─âdiri publice din pia╚Ť─â. ├Än centrul Pie╚Ťei Mayor din Madrid este dispus─â statuia ecvestr─â a regelui Filip al III-lea. Aceasta a fost proiectat─â de c─âtre Giambologna ╚Öi finalizat─â de c─âtre Pietro Tacca ├«n anul 1616.

poza Madrid - una dintre cele mai fermec─âtoare destina╚Ťii de vacan╚Ť─â din Europa

┬á ┬á ├Än topul celor mai fascinante atrac╚Ťii ale ora╚Öului Madrid se situeaz─â ╚Öi Puerta Del Sol, care este ca un furnicar de oamenii ├«n orice moment al zilei. ├Än aceast─â pia╚Ť─â sunt amplasate mai multe statui remarcabile. Cea mai important─â este statuia unui urs ce se sprijin─â cu labele superioare de un arbore. Acesta este simbolul ora╚Öului Madrid. Turi╚Ötii vor putea admira ╚Öi statuia ecvestr─â a lui Carlos al III-lea.

┬á ┬á De╚Öi nu este cea mai frumoas─â catedral─â a ora╚Öului Madrid, Catedrala Almudena merit─â s─â fie vizitat─â. Aceasta nu doar c─â se bucur─â de o arhitectur─â exterioar─â spectaculoas─â, ci are ╚Öi un interior armonios, ├«n stil neoclasic. Poate o s─â vi se pare uimitor, dar ora╚Öul Madrid nu exceleaz─â ├«n ceea ce prive╚Öte istoria l─âca╚Öurilor de cult. Catedrala Almudena a fost construit─â pe durata secolului al XX-lea, dar acest lucru nu ╚Ötirbe╚Öte cu nimic din frumuse╚Ťe, nici nu trebuie s─â v─â fac─â pe dumneavoastr─â s─â o evita╚Ťi. Intrarea ├«n catedral─â este liber─â, turi╚Ötii put├ónd totodat─â s─â viziteze ╚Öi cripta ╚Öi muzeul l─âca╚Öului de cult. Ideea de a construi o catedral─â impun─âtoare care s─â fie demn─â de o capital─â european─â s-a vehiculat ├«nc─â din secolul al XVI-lea, ├«ns─â din ra╚Ťiuni economice nu a fost pus─â ├«n practic─â. Piatra de temelie a catedralei a fost pus─â ├«n anul 1883, ├«n timpul domniei regelui Alfonso al XII-lea. Regele a donat terenul ╚Öi a sprijinit financiar debutul lucr─ârilor de construc╚Ťie. Ini╚Ťial s-a avut ├«n vedere construirea unui l─âca╚Ö de cult de mici dimensiuni, planurile au fost ref─âcute de c─âtre Francisco de Cubas, deciz├óndu-se astfel construirea unei catedrale. Francisco de Cubas a ├«ncetat din via╚Ť─â ├«n anul 1899, c├ónd, din lips─â de fonduri, catedrala nu era finalizat─â. Lucr─ârile au fost preluate de c─âtre trei arhitec╚Ťi, dar ritmul ├«n care acestea evoluau a r─âmas la fel de lent. Astfel, ├«n anul 1911 era finalizat─â cripta catedralei, dar lucr─ârile de construc╚Ťie au trebuit s─â fie ├«ntrerupte ├«n timpul r─âzboiului civil din Spania. Lucr─ârile au fost reluate ├«n anul 1944, dar planurile ini╚Ťiale ale lui Francisco Cubas au fost modificate. Prin urmare, ├«n─âl╚Ťimea catedralei m─âsoar─â mult mai mult dec├ót s-a prev─âzut ini╚Ťial, iar fa╚Ťada a fost g├óndit─â ├«n stil baroc pentru a se armoniza cu Palatul Regal, care este situat vizavi. Catedrala Almudena din Madrid a fost sfin╚Ťit─â ├«n anul 1993 de c─âtre Papa Ioan Paul al II-lea, ┬ádup─â 110 ani de la ini╚Ťierea construc╚Ťiei.

poza Madrid - una dintre cele mai fermec─âtoare destina╚Ťii de vacan╚Ť─â din Europa

┬á ┬á Turi╚Ötii care aleg s─â viziteze ora╚Öul Madrid nu pot ezita s─â viziteze F├ónt├óna lui Neptun. Aceast─â f├ónt├ón─â spectaculoas─â a fost construit─â ├«n timpul domniei lui Carlos al III-lea, mai precis ├«n anul 1780. F├ónt├óna a fost finalizat─â 6 ani mai t├órziu. Capodopera arhitectural─â ├«l reprezint─â pe Neptun, zeul m─ârii, care ╚Ťine ├«n m├óna st├óng─â un trident, iar ├«n cea dreapt─â un ╚Öarpe ├«ncol─âcit. Zeul este reprezentat ├«n picioare, ├«ntr-un car ce este tras de doi c─âlu╚Ťi de mare.

┬á ┬áPuerta de Alcal├í este cea mai cunoscut─â poart─â medieval─â a ora╚Öului Madrid. Aceasta este primul arc de triumf construit dup─â c─âderea Imperiului Roman, consider├óndu-se c─â este precursoarea Arcului de Triumf din Paris ╚Öi a Por╚Ťii Branderburg din Berlin. Aceasta a fost ├«n─âl╚Ťat─â ├«n anul 1778 de c─âtre arhitectul italian Francesco Sabatini. Poarta a fost proiectat─â ├«n stil neoclasic, fiind confec╚Ťionat─â din granit. Puerta de Alcal├í num─âr─â cinci arcade, fiecare parte a sa av├ónd un design diferit. Pe cuprinsul s─âu sunt sculptate steaguri, diverse arme, c─â╚Öti de r─âzboi ╚Öi altele. ├Än partea superioar─â a por╚Ťii sunt dispuse statuetele a patru copila╚Öi, care sunt o alegorie a celor patru virtu╚Ťi: curajul, dreptatea, cump─âtarea ╚Öi pruden╚Ťa.

poza Madrid - una dintre cele mai fermec─âtoare destina╚Ťii de vacan╚Ť─â din Europa