Un sejur în Spania nu doar că este un un prilej de relaxare pe plajă, pentru a vă întoarce acasă cu un bronz ce va stârni admirația tuturor, ci se poate dovedi și o adevărată experiență gastronomică. Nu este un secret că pe lângă faptul că este o țară frumoasă, cu o cultură bogată, Spania se mândrește și cu o gastronomie diversă, care îi va fascina până și pe cei mai pretențioși gurmanzi.
În timpul sejurului petrecut în Spania vă puteți începe ziua cu o omletă cu cartofi delicioasă, care vă va oferi suficientă energie pentru a explora zona. Acest preparat poate fi savurat în orice oraș al Spaniei, fie el Madrid, Barcelona, Valencia sau Alicante. Este extrem de iubit de către localnici, deoarece se prepară ușor, ingredienele sale sunt la îndemâna tuturor, iar rezultatul final este extrem de sățios. Există diverse opțiuni ale omletei cu cartofi, dar ingredientele de bază sunt mereu aceleași: ouă, cartofi și ulei de măsline. Întorși acasă, veți putea orcând prepara această omletă, care vă va aminti de aventura pe meleagurile Spaniei.
Este imposibil să petreceți un sejur în Spania fără să încercați măcar o singură dată paella, care este și cel mai popular preparat spaniol. Acest preparat, care vă va cuceri de la prima îmbucătură, are origini cât se poate de umile, fiind pregătit pentru prima dată în casa muncitorilor zilieri din Valencia. Aceștia puneau la un loc tot ce găseau prin bucătărie din zilele precedente și astfel a rezultat paella. În decursul timpului rețeta s-a îmbunătățit, relutând diverse variante a preparatului. Paella clasică se pregătește din orez, ceapă, ardei, fructe de mare, roșii și diverse condimente. Pentru a savura o paella delicioasă vă recomandăm să vă îndreptați către Restaurantele Casa el Famos, El Raco de la Paella sau Casa Carmela.
Un alt preparat spaniol pe care, credem noi, că merită să-l încercați este tocana madrilenă. Pentru a vă bucura din plin de acest preparat, evitați alte gustări, deoarece tocana specifică orașului Madrid este un fel de mâncare destul de consistent. Tocana madrilenă este formată dintr-un bulion, care rezultă din gătirea preparatului, o farfurie cu năut și diverse legume, iar în final produsele din carne de porc și pui. Originile acestui preparat sunt destul de umile, el servind drept hrană fermierilor, care îl găteau în cantitați mari, iar apoi îl consumau câteva zile la rând. Este un preparat destul de bogat în calorii, astfel că, dacă sunteți la dietă, cu siguranță nu se va număra printre preferatele dumneavoastră.
În zile toride de vară, nimic nu se potrivește mai bine decât gazpacho andaluz. Acestă supă rece se prepară din roșii, la care se pot adauga și castreveți, ceapă și usturoi. Supa se servește împreună cu pâine prăjită, ulei de măsline și oțet. În funcție de destinația de vacanță aleasă, turiștii pot încerca și salmorejo, o supă extrem de populară în Cordoba. Aceasta are o textură ceva mai groasă decât gazpacho andaluz și este preparată din roșii, usturoi și ulei de măsline. Poate fi servită cu crutoane de pâine, jambon și ouă fierte.
Nici o masă nu este completă fără desert, iar pentru a vă îndulci, noi vă recomandăm să încercați celebra cremă catalană. Acesta este un desert pe cât de simplu, pe atât de delicios. Se prepară din gălbenușuri de ou, lapte, zahăr, făină de porumb, lămâie, portocală și scorțișoară. Peste cremă se presară o cantitate generoasă de zahăr, care apoi se flambează, astfel încât să rezulte un strat subțire și dur.
Fabada asturiana este un preparat specific regiunii de nord a Spaniei. Se asemănă destul de mult cu tocana madrilenă, doar că ingredientul principal este fabas, un tip de fasole albă, care este gătită la foc mic cu carne de porc. Astfel, se obține o tocană consistentă, perfectă pentru a fi savurată în zilele reci de iarnă.