Cele mai frumoase 10 hoteluri din Spania

     Spania este o țară care are câte ceva de oferit fiecărui turist, de la vreme superbă, la mâncare delicioasă, o mulțime de plaje însorite, multe atracții turistice și pe atât de multe hoteluri superbe. Nu e de mirare că în anul 2019, Spania a fost vizitată de 83,7 milioane de turiști. În cazul în care alegeți să vizitați Spania, noi vă venim în ajutor cu un top a celor mai frumoase și mai apreciate hoteluri de pe cuprinsul său.

     Hotel Royal Hideaway Corales Suites este situat în La Caleta, la doar câteva minute de mers pe jos de plaja acoperită cu nisip negru, La Enramada, și la 10 minute de mers pe jos de terenul de golf Los Lagos.  Hotelul este amplasat la circa 20 de kilometri de Aeroportul Tenerife Sud. Dacă exteriorul hotelului este decorat în stil minimalist, interiorul are un design cel puțin interesant, holul îmbrăcat în roci vulcanice fiind punctul central. Turiștii care vor opta pentru această unitate de cazare vor avea la dispoziție: centru fitness, parcare, restaurant, saună, baie de aburi/hammam, centru spa, WiFi, parcare, piscină și club pentru copii. 

 poza

       În topul celor mai bune hoteluri din Spania se numără și Hotel Belmond La Residencia. Turiștii care optează pentru această unitate de cazare se vor bucura de multă liniște și un cadrul natural de neuitat.  Hotelul este situat pe un deal și oferă priveliști încântătoare către Marea Mediterană și Munții Tramuntana. Hotelul în sine are un farmec romantic, funcționând în două conace, care datează din secolele XVI-XVII. În ceea ce privește facilitățile, turiștii se vor bucura de 2 piscine, centru spa și wellness, sală de fitness, bar și WiFi. 

 poza

    Turiștii care doresc să se bucure de un sejur ultra luxos în Madrid, pot opta pentru Hotel Mandarin Oriental Ritz Madrid. Acesta este cel mai emblematic hotel din capitala Spaniei, a fost inaugurat în anul 1910, iar de-a lungul istoriei sale a găzduit fețe regale, politicieni, oameni de afaceri și vedete din întreaga lume.  Unitatea de cazare a fost recent renovată, astfel că cele 153 de camere și apartamente ale sale au un aspect șic. Pe cuprinsul hotelului, turiștii vor descoperi și un restaurant cu trei stele Michelin. 

 poza

        Turiștii care plănuiesc un sejur în Madrid și nu s-au hotărât încă asupra unității de cazare pot avea în vedere Hotel Me Madrid Reina Victoria. Hotelul este situat în Piața Santa Ana, are un design falnic, fiind asemănător cu un adevărat palat. La ultimul etaj al hotelului este dispusă o terasă, de unde turiștii vor putea admira cele mai importante atracții ale Madridului.  În ceea ce privește facilitățile, Hotel Me Madrid Reina Victoria dispune de restaurante, baruri, piscină, centru spa și sală de fitness. 

 poza

        În topul celor mai frumoase și mai apreciate hoteluri spaniole se situează și Hotel Altay Riviera Guest House din Insula Menorca. Această insulă se aseamănă destul de mult cu Insula Mallorca, doar că este mai micuță și are un aspect ceva mai sălbatic. Hotel Altay Riviera Guest House este cel mai sofisticat hotel din insulă și funționează într-o serie de palate de secol XVI-lea, care au fost restaurate cu mare grijă. Hotelul este situat în centrul orașului Ciutadella, este încojurat de grădini luxuriante și pune la dispoziția oaspeților săi centru spa și piscină exterioară. 

 poza

       Hotel Marbella Club este una dintre cele mai bune alegeri pentru cei care doresc să se bucure de o vacanță relaxantă în Spania. Hotel Marbella Club a fost fondat în anii 1950 și are un farmec atemporal,  fapt ce îl face să fie și astăzi extrem de iubit de către turiștii din întreaga lume. Hotelul este situat în mijlocul unui sat andaluz, fiind înconjurat de vegetație luxuriantă, printre arbori de portocal, lămâi, avocado și smochini. Timpul petrecut aici cu siguranță va fi o încântare, deoarece hotelul pune la dispoziția oaspeților săi două piscine, centru spa și wellness, sală de fitness, restaurant, bar, plajă privată și altele. 

 poza

       Turiștii care aleg să viziteze Barcelona, capitala Spaniei, se vor putea caza în cadru Ayre Rosellon Hotel. Hotelul este situat la doar câțiva pași de Sagrada Familia. De pe terasa hotelului și din unele camere se pot admira priveliști senzaționale către celebra catedrală. Hotelul modern crează un contrast plăcut cu acest oraș, care se bucură de o istorie atât de bogată. Unitatea de cazare dispune de restaurant, bar, o terasă însorită, WiFi, spălătorie și alte facilități. 

 poza

         Hotel Viura este un hotel un design interesant, având forma unui cub rubik încă nerezolvat. Unitatea de cazare este dispusă într-un sat tradițional, iar în apropierea sa, turiștii vor descoperi un lăcaș de cult care datează din secolul al XVIII-lea. Cele 33 de unități de cazare de pe cuprinsul hotelului oferă priveliști interesante către sat și către Munții Sierra de Cantabria și sunt decorate în mod clasic. Turiștii cazați aici vor dispune de restaurant, bar, o cramă și sală de fitness. 

 poza

         Plănuiți un sejur în Ibiza și nu știți spre ce hotel să vă îndreptați, atunci recomandarea noastră este Hacienda Na Xamena Hotel. Acest hotel este cea mai bună alegere a celor care doresc să descopere farmecul Mării Mediterane. Unitățile de cazare de pe cuprinsul acestui hotel sunt decorate astfel încât să fie în armonie cu frumusețea naturală a coastei. Hacienda Na Xamena Hotel este prevăzut cu ferestre și balcoane de mari dimensiuni, astfel încât turiștii să se poată bucura din plin de frumusețea naturală a zonei. 

 poza

      Ultimul hotel pe care îl vom supune atenție dumneavoastră este Hotel Barcelo La Bobadilla. Hotelul este situat la jumătatea distanței dintre Costa del Sol și Granada, într-un mediu natural rustic. Dată fiind localizarea sa, hotelul este ideal pentru cei care doresc să se detașeze de stresul cotidian și de tumultul din marile stațiuni. Secțiunile hotelului sunt interconectate prin intermediul unor alei labiritnice și curți înfloritoare. Unitățile de cazare de pe cuprinsul hotelului sunt dotate cu căzi de marmură și podele de lemn, care accentuează farmecul rustic al unității de cazare.  

 poza

7 cele mai populare preparate tradiționale din Spania

      Un sejur în Spania nu doar că este un un prilej de relaxare pe plajă, pentru a vă întoarce acasă cu un bronz ce va stârni admirația tuturor, ci se poate dovedi și o adevărată experiență gastronomică. Nu este un secret că pe lângă faptul că este o țară frumoasă, cu o cultură bogată, Spania se mândrește și cu o gastronomie diversă, care îi va fascina până și pe cei mai pretențioși gurmanzi. 

Citeste mai mult.

Cartierul gotic din Barcelona

Cartierul Gotic este unul dintre cele patru cartiere care formează districtul Ciutat Vella din Barcelona.  Cartierul Gotic este cea mai veche zonă a orașului. Aspectul acestui cartier a suferit multiple transformări în decursul anilor, dar păstrează încă aerul epocilor trecute. Combinația dintre modern și vechi îi face pe turiști să adore Cartierul Gotic și să-și dorească să petreacă cât mai mult timp aici.

Citeste mai mult.

Cele mai fermecătoare 10 plaje ale Spaniei

     Spania se mândrește cu 7.500 kilometri de litoral și peste 3000 de plaje. Unele dintre ele sunt situate în locuri greu accesibile, având un aspect cât se poate de sălbatic, altele sunt dispuse în Parcuri Naturale sau în insule paradisiace. Spania are mai mult de 430 de plaje premiate cu Blue Flag, astfel că o să ne fie destul de greu ca dintre toate acestea să alegem doar 10 plaje pe care să vi le prezentăm pe scurt. 

Citeste mai mult.