Cele mai fermecătoare 10 plaje ale Spaniei

     Spania se mândrește cu 7.500 kilometri de litoral și peste 3000 de plaje. Unele dintre ele sunt situate în locuri greu accesibile, având un aspect cât se poate de sălbatic, altele sunt dispuse în Parcuri Naturale sau în insule paradisiace. Spania are mai mult de 430 de plaje premiate cu Blue Flag, astfel că o să ne fie destul de greu ca dintre toate acestea să alegem doar 10 plaje pe care să vi le prezentăm pe scurt. 

    Platja des Coll Baix, din Insula Mallorca, este o fâșie îngustă de nisip curat, dispusă la poalele unor stânci abrupte și împădurite. Această plajă măsoară 220 metri lungime și 50 metri lățime. Platja des Coll Baix este accesibilă doar pe jos sau prin intermediul bărcii, ceea ce înseamnă că aici nu veți da peste mulțimi de turiști. Dacă vreți să vă bucurați din plin de farmecul acestei plaje, trebuie să o vizitați dimineața devreme sau seara. Plaja nu oferă niciun fel de servicii, așa că trebuie să vă asigurați că aveți apă și ceva gustări pentru timpul pe care doriți să-l petreceți aici. 

 poza

     În topul celor mai frumoase plaje ale Spaniei se situează și plaja Oyambre. Plaja Oyambre este situată pe coasta de vest a Cantabriei, la 5 kiloemtri de Comillas și la circa 6 kilometri de San Vicente de la Barquera. Aceasta este o plajă întinsă, măsoară mai mult de 2 kilometri lungime și este acoperită cu nisip fin și auriu. Plaja este expusă vântului, ceea ce face ca valurile să fie destul de puternice. Prin urmare, oferă condiții perfecte pentru surf. 

 poza

      În cazul în care plănuiți să vă petreceți o vacanță în San Sebastian, neapărat trebuie să vizitați plaja de la Concha, plaja Scoicii. Plaja este situată în centrul orașului și este una dintre cele mai frumoase plaje orășenești din Europa. În lunile de vară, plaja de la Concha este destul de aglomerată, însă atmosfera animată nu are cum să nu vă placă. Înotul este în permanență sigur, astfel că plaja se potrivește de minune și familiilor cu copii. Plaja de la Concha este o alegere perfectă pentru turiștii care tot ce își doresc este să se bucure de soare și relaxare, după ce au vizitat cele mai interesante atracții ale orașului San Sebastian

 poza

     Plaja Catedralelor este situată pe coasta de nord-vest a Spaniei. Această plajă are un aspect cu totul fermecător, fiind mărginită de stânci cu aspect gotic, care au fost sculptate de valurile Oceanului Atlantic. Turiștii trebuie doar să aștepte refluxul, iar apoi vor putea explora această minunăție a naturii. Să te plimbi printre stâncile înalte de 30 de metri, având la picioare nisipul fin, iar deasupra capului cerul albastru nu poate fi decât o experiență de neuitat. 

 poza

       De o frumusețe deosebită se bucură și Cala Mesquida. Aceasta se situează în topul celor mai bune plaje din Insula Mallorca. Plaja este îmbrăcată cu nisip fin și este mărginită de plantații de pini, care oferă aerului un parfum proaspăt. Cala Mesquida măsoară 350 metri lungime, se întinde de-a lungul unui golf și este scăldată de ape limpezi. Turiștii trebuie să fie cu băgare de seamă, deoarece plaja poate fi scăldată de valuri destul de înalte. Plaja este extrem de apreciată de către familiile cu copii, care doresc să aibă acces facil la plajă. În ceea ce privește facilitățile, turiștii vor putea închiria șezlonguri și umbrele, vor avea acces la un restaurant și un snack bar. 

 poza

      Turiștii care preferă plajele naturale în detrimentul plajelor amenajate vor fi cu siguranță încântați să descopere plaja Monsul. Această plajă este acoperită cu nisip fin și este mărginită de roci vulcanice puternic erodate.  Plaja Monsul este situată în municipalitatea Nijar, la circa 4 kilometri de orașul San Jose. Vizitând această plajă, este imposibil să nu recunoșteți locul în care au fost filmate unele scene din Indiana Jones.  Plaja Monsul măsoară 300 metri lungime, circa 50 metri lățime. Vă avertizăm că nisipul de aici nu este dintre cel mai fin și nici nu trebuie să vă așteptați la facilități precum dușuri, băi sau baruri. 

 poza

        Playa del Silencio se numără și ea în topul celor mai frumoase plaje ale Spaniei. După cum se poate deduce și din numele său, plaja este învăluită într-o liniște plăcută, care este completată de cadru spectaculos. Playa del Silencio este situată în satul Castaneras, în municipalitatea Cudillero, unde veți descoperi o parte dintre cele mai frumoase peisaje ale Spaniei. Accesul către plajă este destul de dificil, dar Playa del Silencio este extrem de fotogenică, iar odată ajunși la ea, veți uita tot efortul depus. 

 poza

          Plaja La Barrosa este considerată de mulți ca fiind una dintre cele mai bune plaje spaniole. Plaja La Barrosa măsoară 6 kilometri lungime și este despărțită de plaja Sfântul Petru prin intermediul unei stânci. Din partea nordică a acestei plaje, turiștii se pot bucura de un apus de soare unic. Plaja La Barrosa este acoperită cu nisip fin, este scăldată de ape line, fapt ce o face preferata familiilor cu copii. 

 poza

          Plaja Tarifa are foarte multe de oferit vizitatorilor săi, iar aceștia știu să se bucure din plin de timpul petrecut aici. Tarifa nu este genul de plajă care să se potrivească turiștilor care doresc doar să se relaxeze și să se bucure de soare, ci acelora care iubesc să facă windsurfing, să observe balenele sau să se distreze până la primele ore ale dimineții. 

 poza

          Încheiem topul celor mai frumoase plaje ale Spaniei cu plaja Gandia. Această plajă este extrem de populară în rândul localnicilor și mai puțin printre turiști. Astfel, dacă doriți să vă bucurați de o atmosferă autentic spaniolă neapărat trebuie să vizitați această plajă. Plaja se întinde pe circa 3 kilometri lungime, măsoară în jur de o sută de metri lățime, este acoperită cu nisip fin și își întâmpină vizitatorii cu facilități de agrement extrem de dezvoltate. 

 poza

7 cele mai populare preparate tradiționale din Spania

      Un sejur în Spania nu doar că este un un prilej de relaxare pe plajă, pentru a vă întoarce acasă cu un bronz ce va stârni admirația tuturor, ci se poate dovedi și o adevărată experiență gastronomică. Nu este un secret că pe lângă faptul că este o țară frumoasă, cu o cultură bogată, Spania se mândrește și cu o gastronomie diversă, care îi va fascina până și pe cei mai pretențioși gurmanzi. 

Citeste mai mult.

Cartierul gotic din Barcelona

Cartierul Gotic este unul dintre cele patru cartiere care formează districtul Ciutat Vella din Barcelona.  Cartierul Gotic este cea mai veche zonă a orașului. Aspectul acestui cartier a suferit multiple transformări în decursul anilor, dar păstrează încă aerul epocilor trecute. Combinația dintre modern și vechi îi face pe turiști să adore Cartierul Gotic și să-și dorească să petreacă cât mai mult timp aici.

Citeste mai mult.

Cele mai frumoase 10 hoteluri din Spania

     Spania este o țară care are câte ceva de oferit fiecărui turist, de la vreme superbă, la mâncare delicioasă, o mulțime de plaje însorite, multe atracții turistice și pe atât de multe hoteluri superbe. Nu e de mirare că în anul 2019, Spania a fost vizitată de 83,7 milioane de turiști. În cazul în care alegeți să vizitați Spania, noi vă venim în ajutor cu un top a celor mai frumoase și mai apreciate hoteluri de pe cuprinsul său.

Citeste mai mult.