Cartierul gotic din Barcelona

  Cartierul Gotic este unul dintre cele patru cartiere care formează districtul Ciutat Vella din Barcelona.  Cartierul Gotic este cea mai veche zonă a orașului. Aspectul acestui cartier a suferit multiple transformări în decursul anilor, dar păstrează încă aerul epocilor trecute. Combinația dintre modern și vechi îi face pe turiști să adore Cartierul Gotic și să-și dorească să petreacă cât mai mult timp aici. Va fi o adevărată încântare să explorați străzile sale labiritnice, care par să nu aibă sfârșit. Nu vă faceți griji, oriunde vă vor purta pașii, veți descoperi atracții surprinzătoare, cum ar fi arcadele elegante sau fântânile arteziene cu un aer romantic. Cartierul Gotic se mândrește și cu câteva piețe liniștite, unde vă puteți opri pentru a vă bucura în tihnă de frumusețile din jur. Principala atracție a Cartierului Gotic este Catedrala Santa Eulalia. 

   Catedrala Santa Eulalia este situată în cel mai înalt punct al Cartierului Gotic, iar numeroase străduțe înguste și pietruite vă vor purta către ea. Catedrala datează din secolul al XIII-lea, însă exteriorul său a fost supus unui amplu proces de restaurare la finalul secolului al XIX-lea. Fațada catedralei este absolut spectaculoasă, cu o ușă arcuită, decorată cu sculpturi minuțioase. La interior, catedrala are un decor gotic tradițional. Trebuie neapărat să vizitați cripta cu mormintele vechi și Sala Capitular, unde sunt expuse opere ale artiștilor spanioli din secolele XV-XVI.  

 poza

     Placa del Rei este una dintre dintre cele mai frumoase piețe ale Cartierului Gotic. Piața este înconjurată de construcții medievale. Impresionantă este Casa Clariana Padellas, un palat tipic medieval, care găzduiește Muzeul de Istorie. O parte a muzeului este dedicată arheologiei, astfel că turiștii vor putea admira o serie de ruine romane, inclusiv un sistem de încălzire rudimentar, podele de mozaic, un sistem de aprovizionare a orașului cu apă și un sistem de drenaj. 

       Capella di Santa Agata a fost construită în secolul al XIV-lea, pe locul vechii cetăți romane, iar în trecut a fost capela Palatului Regal. Capela se face remarcată datorită ferestrelor din dreptul corului și a galeriei. Capela se mândrește cu un ceas mecanic, care datează din anul 1576 și funcționează și astăzi la fel de bine precum în secolul al XVI-lea. O încăpere a capelei duce spre un turn care dateză din secolul al XVII-lea. Capela nu mai este utilizată pentru serviciul divin, dar poate fi vizitată de către turiști. 

 poza

      Un alt lăcaș de cult pe care vă sfătuim cu căldură să-l vizitați este Iglesia de Santa Maria del Mar. Aceasta datează din secolul al XIV-lea, este o biserică în stil gotic, care vă va cuceri cu fațada sa bogat ornamentată. Interiorul bisericii este cu adevărat somptuos, iar fereastra sub formă de rozariu și celelalte vitralii lasă să pătrundă în interior o lumină caldă. După catedrală, Iglesia de Santa Maria del Mar este considerată ca fiind cea mai importantă construcție religioasă de pe cuprinsul Cartierului Gotic. 

 poza

      Odată ajunși în Cartierul Gotic al Barcelonei, nu puteți rata Biserica Santa Maria del Pi. Biserica gotică are o fațadă cu un aspect destul de auster, singurul său ornament este ușa arcuită și fereastra sub formă de roză. Interiorul lăcașului de cult este simplu, fiind luminat de vitralii, care datează din secolele XVII-XVIII. În apropiere de ușa sacristei este dispus mormântul lui Arneu Ferre, care a murit în secolul al XIV-lea, în timpul asediului din Catania. 

 poza

7 cele mai populare preparate tradiționale din Spania

      Un sejur în Spania nu doar că este un un prilej de relaxare pe plajă, pentru a vă întoarce acasă cu un bronz ce va stârni admirația tuturor, ci se poate dovedi și o adevărată experiență gastronomică. Nu este un secret că pe lângă faptul că este o țară frumoasă, cu o cultură bogată, Spania se mândrește și cu o gastronomie diversă, care îi va fascina până și pe cei mai pretențioși gurmanzi. 

Citeste mai mult.

Cele mai fermecătoare 10 plaje ale Spaniei

     Spania se mândrește cu 7.500 kilometri de litoral și peste 3000 de plaje. Unele dintre ele sunt situate în locuri greu accesibile, având un aspect cât se poate de sălbatic, altele sunt dispuse în Parcuri Naturale sau în insule paradisiace. Spania are mai mult de 430 de plaje premiate cu Blue Flag, astfel că o să ne fie destul de greu ca dintre toate acestea să alegem doar 10 plaje pe care să vi le prezentăm pe scurt. 

Citeste mai mult.

Cele mai frumoase 10 hoteluri din Spania

     Spania este o țară care are câte ceva de oferit fiecărui turist, de la vreme superbă, la mâncare delicioasă, o mulțime de plaje însorite, multe atracții turistice și pe atât de multe hoteluri superbe. Nu e de mirare că în anul 2019, Spania a fost vizitată de 83,7 milioane de turiști. În cazul în care alegeți să vizitați Spania, noi vă venim în ajutor cu un top a celor mai frumoase și mai apreciate hoteluri de pe cuprinsul său.

Citeste mai mult.