Oferte Cazare - Litoral Gran Canaria, Spania ☀️ 2024

Cazare - Litoral Gran Canaria 2024

         Insula Grand Canaria   este cea de-a treia cea mai mare insulă din Arhipelagul Insulelor Canare, fiind în același timp și cea mai populată insulă din arhipelag. În anul 2019, insula număra 851.231 locuitori, fapt ce reprezenta 40% din populația arhipelagului. Capitala Insulei Grand Canaria este orașul Las Palmas De Gran Canaria, care este cel mai mare oraș din arhipelag și cel de-al nouălea oraș al Spaniei, după mărime. Insula  Grand Canaria   este situată în Oceanul Atlantic, la 150 de kilometri de Coasta de Nord-Vest a Africii și la 1350 kilometri de coasta europeană. Insula se întinde pe o suprafață de 1560 kilometri pătrați.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Gran Canaria 2024 face parte din Spania.

In regiunea Gran Canaria sunt 621 hoteluri, din care 25 de hoteluri de 5 stele, 162 de hoteluri de 4 stele, 174 de hoteluri de 3 stele, 192 de hoteluri de 2 stele, 68 de hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Gran Canaria 2024

Filtreaza hotelurile din Gran Canaria pe baza numarului de stele:

In Playa Del Ingles sunt 119 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 20 hoteluri de 4 stele, 27 de hoteluri de 3 stele, 56 de hoteluri de 2 stele, 15 hoteluri de o stea.
In Maspalomas sunt 55 hoteluri, din care 6 hoteluri de 5 stele, 15 hoteluri de 4 stele, 16 hoteluri de 3 stele, 9 hoteluri de 2 stele, 9 hoteluri de o stea.
In Gran Canaria sunt 41 hoteluri, din care 2 hoteluri de 5 stele, 19 hoteluri de 4 stele, 14 hoteluri de 3 stele, 6 hoteluri de 2 stele.
In Puerto Rico sunt 33 hoteluri, din care 7 hoteluri de 4 stele, 8 hoteluri de 3 stele, 15 hoteluri de 2 stele, 3 hoteluri de o stea.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Gran Canaria, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Insula Gran Canaria - una dintre cele mai vizitate insule ale Spaniei

    În antichitate, insula era numită Tamaran, care se traduce ca „țara celor curajoși”, şi era locuită de canarii nord-africani. După secole de încercări, la 29 aprilie 1483, insula intra sub stăpânirea Coroanei Castiliei. A fost nevoie de mai bine de 5 ani pentru ca Insula Grand Canaria să poată fi cucerită, însă cucerirea sa a reprezentat un pas decisiv pentru extinderea insulară a Spaniei. Capitala insulei,Las Palmas De Gran Canaria, a fost fondată la 24 iunie 1478, fiind numită inițial Real de las Palmas. În anul 1492, Cristofor Columb, aflat în prima sa călătorie spre America, vizita și Insula Grand Canaria.

  Grand Canaria este o insulă de origine vulcanică, având o formă aproape rotundă. Altitudinea maximă este de 1956 metri și se înregistrează în Morro de la Agujereada. Inițial Insula Grand Canaria era acoperită de păduri întinse, însă după cucerirea spaniolă, acestea au fost defrișate în mod sistematic. În prezent, Grand Canaria este cea mai despădurită insulă din Arhipelagul Insulelor Canare. Climatul insulei este unul deșertic, în lunile de primăvară, vară și toamnă, temperaturile fiind destul de ridicate. Iernile sunt blânde, temperatura medie fiind de 20 grade Celsius. În zonele montane ale insulei, ocazional se pot înregistra temperaturi sub 0 grade Celsius și precipitații sub formă de zăpadă. Insula Grand Canaria se remarcă datorită multitudinii de microclimate, peisajelor variate, a plajelor întinse și a dunelor de nisip albe. Pe cuprinsul insulei veți descoperi și așezări pitorești, precum și revene înverzite. O treime a insulei este protejată de către UNESCO. Insula Grand Canaria are un potențial turistic imens. De altfel, în anul 2014 insula a fost vizitată de către 3, 6 milioane de turiști, dintre care 450.000 au fost turiști spanioli.  În anul 2020,  în contextul Pandemiei COVID-19, insula a înregistrat 1, 3 milioane de vizitatori. Cei mai mulți turiști aleg să viziteze partea de sud a insulei, această zonă fiind ceva mai caldă și mai însorită decât partea de nord a insulei. Coasta de est a Insulei Grand Canaria este plată și înțesată de plaje, în timp ce coasta vestică este stâncoasă și accidentată. Pe cuprinsul Insulei Grand Canaria rezidă 32 de spații protejate de către lege, cele mai importante dintre acestea fiind: Pino Santo, Parcul Rural Nublo, Jungla Doramas și altele. 

poza Insula Gran Canaria - una dintre cele mai vizitate insule ale Spaniei

    În sudul insulei veți descoperi Palmitos Park, parcul evidențiindu-se datorită numeroaselor specii de păsări care viețuiesc pe cuprinsul său. Cele mai importante stațiuni ale Insulei Grand Canaria sunt concentrate pe coasta sa de sud. Avem în vedere în acest sens stațiunile San Agustin, Playa Del Ingles și MELONERAS. De-a lungul țărmului sudic sunt situate și stațiunea Puerto Rico și satul Puerto De Mogan, care datorită numeroaselor sale canale este supranumit „Mica Veneție”. Cele mai inedite atracţii turistice ale Insulei Grand Canaria sunt: Cocodrilos Park, Roque Nublo, Peștera Pictată din Galdar, Jardin Canario și Cenobio de Valeron. El Dedos del Dios era un adevărat simbol al Insulei Grand Canaria, însă în noiembrie 2015 acesta a fost distrus de o furtună. Plaja de las Canteras este o zonă protejată de lege, fiind totodată o zonă ideală pentru scufundări. Plaja este situată în inima orașului Las Palmas De Gran Canaria. Capitala insulei este cunoscută și datorită carnavalului pe care îl găzduiește an de an.  Turiștii care vor decide să petreacă un sejur în insulă vor putea vizita și Muzeul Canario, cel mai important muzeu de arheologie din arhipelag, Plaza del Espiritu Santo, altarul dedicat Fecioarei del Pino, protectoare insulei, precum și alte obiective turistice. 

poza Insula Gran Canaria - una dintre cele mai vizitate insule ale Spaniei


Cele mai bune 10 plaje din Insula Gran Canaria

 Litoral se bucură de plaje uimitoare și diferite în ceea ce privește peisajele, atmosfera, tipul de nisip și facilitățile oferite. Veți descoperi de la golfuri mici și retrase la plaje întinse și extrem de bine amenajate. Astfel, indiferent de preferințe, în Litoral, veți descoperi cu siguranță câteva plaje care să vă fie pe plac.  În anul 2020, 20 dintre plajele din Litoral au fost premiate cu blue flag, fapt ce le certifică calitatea. 

Citeste mai mult.